Bekijk vacatures
Elektramat opent een tweede vestiging van 36.000 m²!
De afgelopen jaren zijn we in een razend tempo gegroeid. Waar we in 2020 de verwachting hadden de aankomende jaren met ons huidige pand minimaal vijf jaar verder te kunnen, merken we momenteel dat de ruimte schaars wordt.

Het is tijd voor een volgende stap, een stap die wij dit jaar nog gaan maken.


De locatie wordt Columbus 9 op het XL Park in Almelo, ontwikkeld door Daytona Development. Het XL Park in Almelo leent zich bij uitstek om een warehouse van deze omvang te bouwen en deze vestiging is dan ook gekozen vanwege de gunstige locatie en onze roots in het oosten van Nederland.


Mike van Klaveren, algemeen directeur, zegt hierover: “In een snel veranderde e-commerce omgeving waarin we onszelf iedere dag opnieuw moeten uitvinden, staat het toevoegen van waarde voorop. Dit kan alleen maar als we alles in eigen hand houden. Daar is ruimte voor nodig, ruimte waarin waarde toevoegen een nieuwe dimensie gaat krijgen. Ook ruimte voor de medewerkers die ervoor zorgen dat we ieder jaar zo hard kunnen groeien en door de jaren heen soms creatief met de ruimte om moesten gaan“.


Wij willen de logistieke activiteiten tegen het einde van dit jaar onderbrengen in Almelo, waar we een overeenkomst voor 10 jaar aangaan met GLP Europe. Het pand in Almelo is 3,5 keer groter dan de huidige locatie en biedt meer ruimte voor groei. Tevens voldoet het pand, net zoals het huidige pand, aan de laatste duurzaamheidseisen. Verhuurder GLP en ontwikkelaar Daytona Development zijn bij de verhuur geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Inzake de huurovereenkomst is Elektramat bijgestaan door Boers & Lem.


Het magazijn wordt door leverancier Lalesse logistic solutions voorzien van een AutoStore-systeem met een capaciteit van 70.000 bakken en 64 robots. Dit systeem moet ervoor zorgen dat de verwachte groei van de aankomende jaren beheersbaar blijft. Ook wordt in Almelo een kantoorruimte ingericht en zal het pand worden voorzien van een afhaalpunt. Door de gewenste flexibiliteit in werk, locaties en tijden, kan op de behoefte van bestaande, maar ook de nog steeds gezochte nieuwe medewerkers ingespeeld worden.


Middels deze uitbreidingen zijn we in staat om de explosieve groei vorm te geven, in Nederland en daarbuiten, met als doel om online in Europa de zichtbaarste aanbieder van installatiematerialen te zijn in 2025.


Voor vragen omtrent deze publicatie kun je terecht bij lotte.boers@emat.nl.