Bekijk vacatures
Het verhaal van Marcel

Hoi! Ik ben Marcel. Na mijn opleiding Computer interface techniek heb ik verschillende banen gehad als o.a. monteur en verkoper van bruingoed artikelen. In 2019 ben ik bij Elektramat begonnen als klantenservice medewerker, en heb mij in 3,5 jaar tijd weten op te werken tot coördinator van de Elektramat academie.

Naast mijn werkzaamheden bij Elektramat ben ik ook vrijwilliger bij de jeugdcommissie van Hengelsportvereniging V.I.O.S, en ben ik crewlid bij een ballonvaart maatschappij.

Als ik dan nog vrije tijd over heb stap ik graag even op de motor om een stukje te rijden, of ga ik lekker een ochtendje vissen.


Wat is je functie binnen Elektramat?

“Coördinator van de Elektramat academie.”


Hoe lang werk je al bij Elektramat?

“3,5 jaar. Ik ben begonnen met 50 medewerkers waar nu het aantal al op 350+ medewerkers zit.”


Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb 11,5 jaar bij de Media Markt gewerkt. Daar ben ik begonnen als verkoper op de afdeling audio. Later sloot de afdeling televisie hier ook bij aan. Op een gegeven moment kreeg ik de verantwoording over de camera, portable en accessoire afdeling. Op het einde deed ik de verkoop op de hele bovenverdieping.”


Wat is de reden waarom je hebt gekozen voor Elektramat?

“Ik was aan het rondkijken en uiteindelijk via een uitzendbureau met Elektramat in aanraking gekomen. Na het gesprek mocht ik een dagje meelopen op de klantenservice afdeling en diezelfde dag lag er een contract voor mijn neus. Na een half jaar via het uitzendbureau te hebben gewerkt ben ik overgenomen door Elektramat zelf.”


Hoe ziet jouw loopbaan binnen Elektramat eruit?

“Ik ben bij Elektramat begonnen als klantadviseur, dit heb ik een half jaar gedaan. Daarna werd ik senior op de afdeling waarbij ik met mijn kennis andere medewerkers hielp voor de wat meer technisch gedetailleerde vragen. Na mijn functie als senior werd ik supervisor samen met een andere collega. Hierbij hielpen wij collega’s met inwerken door middel van het geven van trainingen. Vanuit hier is uiteindelijk de kweekvijver ontstaan en heb ik de mogelijkheid gekregen om de academie te coördineren. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de academie. Hierbij probeer ik per afdeling samen met de contactpersoon van die afdeling bepaalde trainingen en modules op te zetten. Ik vind het belangrijk dat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen binnen de organisatie.


Kun je wat vertellen over de afdeling waarin je werkzaam bent?

“Ik vind de afdeling nog steeds geweldig. Ik heb leuke collega’s om me heen en ik help ze nog steeds met technische vragen om ze te ondersteunen. Er hangt een gezellige sfeer en iedereen is het behulpzaam.”


Hoe zou je Elektramat beschrijven in 3 woorden?

“Innovatief, dynamisch en mensgericht.”


Hoe beschrijf je de cultuur van Elektramat?

“Iedereen staat hier voor elkaar klaar. We gaan op een leuke manier met elkaar om, ook buiten werktijd. Daarnaast vind ik de groei nog steeds fantastisch.”


Waar heb jij jezelf in ontwikkeld de afgelopen tijd?

“Ik heb mijzelf in klantcontact ontwikkeld en daarnaast mijn elektrotechnische kennis verbreed. Ik heb mogen helpen met de groei van Elektramat, zoals het opzetten van richtlijnen en protocollen voor de academie. Persoonlijk blijf ik altijd lekker mezelf.”


“Daarnaast zit ik ook in de ondernemingsraad en ben ik nu 1 jaar voorzitter. Ik vind het belangrijk dat een afdeling wordt vertegenwoordigd en dit doe ik met plezier.”


Wat zijn jouw ambities over 5 jaar?

“In mijn rol als coördinator wil ik mij blijven ontwikkelen. Met zo’n groeiende organisatie als Elektramat weet je nooit hoe de toekomst eruit ziet.”


Wat vind je het allerleukste aan je werk?

“Ik vind het contact met de collega’s erg leuk. Daarnaast vind ik het erg leuk om met ontwikkeling van mensen te maken te hebben. Het bedenken en presenteren van nieuwe ideeën trekt mij ook aan.”


Wat is je mooiste ervaring tot nu toe binnen Elektramat?

“Het personeelsfeest in de zomer van een paar jaar geleden vond ik echt super leuk. Op deze dag werd je in groepen ingedeeld en kon je aan verschillende activiteiten deelnemen. Eén van die activiteiten was het besturen van een vliegtuig, dat was een geweldige ervaring. Elektramat doet altijd z’n best om uit te pakken voor het personeel. Op het gebied van vitaliteit worden er verschillende sportactiviteiten georganiseerd waar medewerkers aan mee kunnen doen. Zo doen er bijvoorbeeld een paar medewerkers mee aan de marathon in Oldenzaal en kun je meedoen in de competitie met karten en tennis. Ook kan elk personeelslid voor een bepaald budget sportspullen halen en er wordt elke week vers fruit geleverd.”


Wat vind je van Elektramat als werkgever?

“Ik vind Elektramat een goede werkgever. Als jij laat zien wat je wil, dan bieden zij de mogelijkheden om het te doen. Iedereen is toegankelijk en er is ruimte voor persoonlijk contact.”


Hoe ziet de onboarding binnen Elektramat eruit?

“Er wordt maandelijks een introductie gehouden waarbij ik de nieuwe medewerkers alles over Elektramat mag vertellen. Hierbij kun je denken aan de geschiedenis van de organisatie, waar de organisatie voor staat en nog meer nuttige informatie. Daarnaast geef ik een rondleiding door het pand. Op deze manier wil ik zorgen voor een leuke en leerzame introductie.”


Welke boodschap zou je een nieuwe collega willen meegeven?

“Als jij laat zien wat je wilt en wat je kunt dan is hier heel veel mogelijk.”