Bekijk vacatures
Elektramat breidt directie uit en kondigt nieuwe algemeen directeur aan
Enschede – Per 1 januari 2022 is de directie van Elektramat uitgebreid naar drie directieleden en draagt oprichter Ruud Pierik zijn rol van algemeen directeur over aan mede-eigenaar Mike van Klaveren en legt Ruud eveneens zijn rol als bestuurder neer.

De laatste 15 jaar is Elektramat uitgegroeid tot een organisatie van 200+ medewerkers met een pand van 15.000 m2 en een positie in de Twinkle100. Oprichter en eigenaar Ruud Pierik is Elektramat in 2006 gestart en heeft in deze periode de rol van algemeen directeur vervuld. Na deze periode van groei en ontwikkeling heeft Ruud gekozen om zijn hart te volgen en om te doen wat zijn passie is. De persoonlijke keuzes van Ruud en de enorme ontwikkeling bij Elektramat vragen om een wisseling in de rol van algemeen directeur, welke door Mike van Klaveren (tot dat moment technisch directeur) wordt ingevuld.


“De groei van Elektramat verdient een algemeen directeur die hier de volledige toewijding aan geeft en de organisatie helpt de enorme potentie te benutten en de vervolgstappen te zetten die mogelijk zijn”, aldus Ruud Pierik. Mike van Klaveren is 15 jaar geleden het avontuur met Ruud aangegaan en heeft alle ontwikkelingen, verhuizingen en keuzes meegemaakt en is voor Elektramat dan ook de aangewezen persoon voor deze rol.


“Om ook internationaal voet aan de grond te krijgen, is de toetreding van Xander en Joran een logische stap en zijn we klaar voor de toekomst”
Mike van Klaveren – CEO Elektramat

De directie van Elektramat zal verder ook uitgebreid worden om de groei aan te kunnen en om alles in goede banen te leiden met het oog op de toekomst en potentie van de organisatie. Naast Mike (algemeen directeur / CEO) zullen Xander Berendsen en Joran Wermer de directie completeren. Xander (tot 1-1-22 bedrijfsleider) en Joran (tot 1-1-22 strategisch adviseur) zullen de rollen van respectievelijk operationeel directeur / COO en commercieel directeur / CCO vervullen.


“Samen vormen we al ruim 3 jaar het management van de organisatie en hebben de stormachtige ontwikkeling samen vormgegeven. Om Elektramat nationaal naar een hoger niveau te tillen, maar ook internationaal voet aan de grond te krijgen, is de toetreding van Xander en Joran een logische stap en zijn we klaar voor de toekomst”, verklaart Mike.


Ruud gaat zijn hart volgen en gaat zich richten op de procesoptimalisatie en automatisering binnen Elektramat. Daarnaast zal Ruud ook actief fungeren als adviseur voor de directie en het management en op deze manier ondersteuning bieden indien dit gewenst is.