Bekijk vacatures
Elektramat wordt nog energiezuiniger
Elektramat wil de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Wij proberen op alle vlakken energiezuinig en milieubewust te zijn. Wij doen dat door onder andere zonnepanelen toe te passen tot aan FSC hout gebruiken.

In 2022 hebben wij het huidige pand uitgebreid, hierdoor is er extra ruimte gekomen om op het dak meer zonnepanelen te plaatsen. Wij hadden al eerder op het oude gedeelte van het pand 1.200 zonnepanelen geïnstalleerd, dat aantal is nu verhoogd naar maar liefst 1.800 panelen. Hierdoor hebben wij energielabel A++++ weten te behouden en zijn we zo goed als zelfvoorzienend.


Daarnaast verbruiken wij geen gas. Wij verwarmen en koelen volledig elektrisch door middel van grote warmtepompen. Ook is ons pand volledig geïsoleerd met de hoogste klasse aan isolatiematerialen.


Wij maken gebruik van LED verlichting dat op bewegingssensoren werkt, zodat verlichting niet onnodig blijft branden.


Onze bedrijfsauto’s zijn elektrisch. Door middel van laadpalen op de parkeerplaats zijn deze auto’s te laden. Ook in het magazijn maken we gebruik van elektrisch materieel.


De toiletten hebben een waterbesparende oplossing en warm water wordt lokaal geregeld door zuinige boilers.


Al het hout wat wordt toegepast binnen het bedrijf voldoet aan FSC en is bewerkt door FSC gecertificeerde bedrijven.


Wij zijn in aanmerking gekomen voor een aantal subsidies zoals MIA en EIA door deze maatregelen toe te passen en bewust met energie en het milieu bezig te zijn.