Bekijk vacatures
Elektramat: Succesvolle groepsdetachering
Het was een geweldige kans voor enkele SWB medewerkers toen ze vorig jaar gevraagd werden om bij Elektramat te gaan werken. Elektramat is een webshop en elektrotechnische groothandel die ruim tien jaar actief is in de elektrotechnische branche. Toen Henk Vriesema, voormalig eigenaar van Conex en sinds 2019 hoofd accountmanager bij dit bedrijf, met een personeelsvraag bij SWB aanklopte, resulteerde dit in een succesvolle nieuwe groepsdetachering.

We groeien nog steeds

Henk: “We onderscheiden ons omdat Elektramat zich niet beperkt tot de business to business verkoop alleen. Vooral de particuliere verkoop is een groot succes. Hier zijn we groot mee geworden. We verkopen alles wat te maken heeft met elektra en groeien nog steeds. Als gevolg van corona zijn mensen meer online gaan shoppen en door de goede service ontvangen we veel goede recensies. Op de belafdeling alleen al zitten ongeveer twintig medewerkers die de klanten te woord staan. Door de enorme groei zijn we in dit nieuwe pand alweer uit ons jasje gegroeid en inmiddels bezig met een nieuwe aanbouw.”


“Het is erg moeilijk om medewerkers te vinden, dus toen we hoorden dat SWB mensen beschikbaar had, was het snel geregeld. Mijn ervaring met SWB is heel positief. “
Henk – Accountmanager

Samenwerking met SWB

Henk: “Het is erg moeilijk om medewerkers te vinden, dus toen we hoorden dat SWB mensen beschikbaar had, was het snel geregeld. Mijn ervaring met SWB is heel positief. De medewerkers zijn goed in repeterend werk en vooral de flexibiliteit en betrouwbaarheid in productie is een groot voordeel. De negen mensen die momenteel zijn gedetacheerd hebben allemaal een technische achtergrond en houden zich bezig met het bouwen van kasten. Elektramat legt daarnaast ook ander werk neer bij SWB zoals inpak- en montagewerk. Er is sprake van een brede samenwerking.”


Eigen afdeling

Tijdens een korte rondleiding spreken we één van de SWB medewerkers op de afdeling. Dinant van de Mast: “Het werk bevalt me vanaf de eerste dag prima. Er is minder druk dan voorheen en de communicatie is goed. Het is wel fijn dat we straks iets meer ruimte krijgen.” Henk vult hem aan: “Inderdaad. De huidige plek is niet ideaal, maar ze krijgen snel hun eigen afdeling in het nieuwe pand. De groep zal dan ook zeker gaan groeien. Elektramat wordt straks de grootste Elektrotechnische Web leverancier van Europa”.